Opakowania przeznaczone do kontaktu z żywnością

Description>

Szkolenie przeznaczone jest dla przedsiębiorców, którzy w swojej działalności produkują, dystrybuują lub wykorzystują opakowania przeznaczone do kontaktu z żywnością. Podczas szkolenia przedstawione zostaną akty prawne regulujące wytwarzanie i wprowadzanie do obrotu opakowań, których przeznaczeniem jest kontakt z żywnością. Omówione zostaną również wymagania, jakie te opakowania muszą spełniać oraz jak powinny być oznakowane.

Opakowania przeznaczone do kontaktu z żywnością – wstęp                                                                                                                Akty prawne dotyczące opakowań do żywności                                                                                                                                          Wymagania ogólne w odniesieniu do opakowań do żywności                                                                                                              Migracja globalna i specyficzna z tworzyw sztucznych                                                                                                                          Deklaracja zgodności i dokumenty potwierdzające bezpieczeństwo opakowań do żywności                                                                      Dobra praktyka produkcyjna i higiena w produkcji opakowań do żywności 

Część szkolenia w ramach cyklu "Szkoła dla Eksportera" pt. "Opakowania przeznaczone do kontaktu z żywnością"

Pomoc