Sześć przedstawionych przez BREO prelekcji podczas trzech konferencji promujących ofertę PARP w czasie Mazurskich Targów Gastronomicznych

Wstęp

Spis treści

BREO miało przyjemność wziąć udział w dwudniowych  Mazurskich Targach Gastronomicznych, które odbyły się w dniach 10-11 kwietnia w Hotelu Mazurski Raj w miejscowości Piaski. To było wyjątkowe wydarzenie, które zgromadziło pasjonatów kulinariów oraz profesjonalistów z branży gastronomicznej. Podczas wydarzenia, w każdym dniu, wzięliśmy udział w 3 konferencjach.

Podczas naszych prelekcji omówione zostały najważniejsze aspekty programów współfinansowanych z Funduszy Europejskich na lata 2021-2027, skierowanych do przedsiębiorców z makroregionu Polski Wschodniej, o których na wstępie opowiedziała Agnieszka Stajszczak. Uczestnicy mieli okazję zapoznać się z możliwościami wsparcia oferowanymi przez PARP zarówno w ramach Funduszy dla Polski Wschodniej, jak i w ramach Funduszy dla Nowoczesnej Gospodarki oraz Rozwoju Społecznego. Spotkanie skupiło się nie tylko na informacjach teoretycznych, ale także zaprezentowało konkretne działania PARP skierowane do start-upów oraz przedsiębiorców, którzy pragną rozwijać swoje umiejętności poprzez m.in. Bazę Usług Rozwojowych, o czym opowiedział Albert Wronowski. Zaprezentowaliśmy także istotne zagadnienia związane z transformacją firm w kierunku Gospodarki Obiegu Zamkniętego, o czym opowiedziała Małgorzata Wójcik.

Poza prelekcją byliśmy dostępni przy stoisku PARP, gdzie mieliśmy możliwość wymiany wiedzy i doświadczeń z uczestnikami targów. Nasz udział w tych dyskusjach był niezwykle cenny, ponieważ mogliśmy dzielić się naszymi spostrzeżeniami oraz wspierać innowacyjne pomysły i projekty w branży gastronomicznej. Nawiązaliśmy również współpracę z IOB, które też świadczyły doradztwo dla przedsiębiorców w swoich zakresach merytorycznych, a były to Lokalna Grupa Działania Mazurskie Morze oraz Towarzystwo Inwestycji Społeczno-Ekonomicznych S. A.

Dziękujemy organizatorom za zaproszenie oraz wszystkim uczestnikom za zaangażowanie i inspirujące dyskusje. Mazurskie Targi Gastronomiczne 2024 były dla nas nie tylko okazją do prezentacji naszej działalności, ale przede wszystkim do poszerzenia naszej wiedzy i nawiązania wartościowych kontaktów z przedsiębiorcami branży gastronomicznej oraz hotelarskiej, których również ujęliśmy w naszej bazie przedsiębiorców.

Pomoc